Категорії
Новини

Оригінальний білий чай від компанії DAO – основні особливості

Один із найдавніших і найпопулярніших видів чаю – білий. У нього незвичайний смак із медовими нотками, а запах нагадує орхідею. Слід зазначити, що смак і колір білого чаю залежать від того, в який спосіб було приготовлено листя після того, як його зібрали.

Листя білого чаю відоме тим, що вони майже не ферментуються. Їх можуть лише обробити парою, потім залишити сушитися на сонці. Завдяки такій обробці білий чай наповнений корисними компонентами, які не втрачаються під час висушування. Білі сорти чаю вибагливі, найчастіше їх обробляють там, де й зібрали.

Відмінності білого чаю від зеленого

Дуже часто люди плутають білий чай із зеленим і вважають, що вони абсолютно однакові. Це помилка, адже в кожного виду є свої характерні особливості, що стосуються зберігання, приготування, властивостей тощо.

Білий чай має зберігатися в бляшаному посуді, в який не може проникати світло. Також не можна підвищувати вологість, дозволяти проникати стороннім запахам, які зіпсують аромат напою.

Щоб купити білий чай, потрібно знати, який він має вигляд, адже який-небудь недобросовісний продавець може спробувати вас обдурити. Тоді ви не зможете насолодитися справді благородним видом чаю, а заварите звичайний дешевий зелений. Перш за все, звертайте увагу на листя: ніякого скручування або пошкоджень на ньому не повинно бути. Колір – сріблястий із зеленуватим відтінком. Запах схожий на аромат квітки з легкими нотками трави.

Приготування білого чаю

Для приготування чудового напою підійде посуд зі скла або чайник із кераміки. З білим чаєм потрібно поводитися вкрай делікатно. Просто залити листя окропом означає зіпсувати напій.

Щоб приготувати дійсно неперевершений чай, потрібно пам’ятати кілька правил:

  • посуд для приготування слід обдати окропом;
  • на кожну чашку береться близько 2 ложок чаю, але маленьких – їх вистачить, щоб подарувати незабутній смак і аромат;
  • м’яка і чиста вода – запорука гарного напою;
  • температура перших трьох проток – 75-85 градусів;
  • перша заварка має бути не більше 30 секунд, далі можна збільшувати час.

Якщо ви п’єте білий чай для лікування, настоювати його потрібно протягом 15 хвилин. Після цього напій може бути золотистого, жовтого кольору, можливо, навіть із переливами в зелений.

Білий чай – це різновид, який варто пити не поспішаючи, насолоджуючись кожним ковтком. Пізнавайте його смак повільно, відпочиваючи від метушні. Таким чаєм не варто запивати що-небудь солодке. Такий чай можна пити навіть на ніч, адже він містить мінімальну кількість кофеїну. А купити чай з доставкою можна в спеціалізованому інтернет-магазині DAO. У компанії представлена тільки оригінальна продукція, а ціна білого чаю – цілком прийнятна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Останні записи